Portfolio / Projecten

Het Labyrinth van Vught

Jente Lens-Swanenberg en Judith Abels (initiatiefneemster) steken het tapijt van Bayeux in een eigentijds jasje. Van een meters lang geborduurd doek, naar een meters lang textiel kunstwerk met verschillende technieken, gebaseerd op verhalen van je medemens. Een project waarbij verbinding en inclusie tijdens het hele proces centraal staan. Samen 1 kunstwerk maken, waarbij zoveel mogelijk mensen meedoen. 

 

Het eindresultaat krijgt de vorm van een labyrint, dat staat voor de zoektocht in het leven. 

 

Zie voor meer informatie: https://www.labyrintvanvught.nl/

Audiotour ‘Hoor het Werkspoor!’

Een groep makers uit het Werkspoorkwartier is bezig met de ontwikkeling van een plan voor een audiotour. ‘Hoor het Werkspoor!’ voert de luisteraar langs de parels van het Werkspoorkwartier, via persoonlijke verhalen en bruisende soundscapes. Zo verandert het bezoek aan een creatieve broedplaats plots in een levendige fabriekshal en transformeert een discotheek voor even weer tot wasruimte. De bezoeker wordt op deze manier meegenomen in de herinneringen en toekomstdromen van een bijzonder Utrechts gebied. Zie voor meer informatie: https://hoorhetwerkspoor.nl.

Als De Deur Sluit

Een theatervoorstelling met als thema ‘geschiedenis is niet een onomstotelijk feit’. In deze tijd, waarin ‘fake news’ een ingeburgerd begrip is, kunnen we ons ook afvragen in hoeverre de geschiedenis misschien ‘fake history’ is. Iedere vertelling, elk nieuwsbericht of krantenartikel is ook ingekleurd. Zijn feiten wel feiten? In hoeverre kunnen we ons een beeld vormen van iets, dat in het verleden gebeurd is, zonder dat we er zelf bij waren?